2013

17.06.2013.

SPECIJALNA CENA PUTNOG OSIGURANJA ZA ČLANOVE SSZJT-a

U toku letnje sezone, članovima SSZJT-a je omogućeno 20% popusta na porodično osiguranje.
Pod porodicama se podrazumevaju: dvoje odraslih i jedno dete, dvoje odraslih i dva deteta, dvoje odraslih i tri deteta.

oglas_radni

23.05.2013.

LIČNI STAV PREDSEDNIKA SINDIKATA SSZJT-a

Danas u 12 časova je održana protestna šetnja članova sindikata SSVMS, SJT, SSZJT, Nezavisnost JAT TEHNIKA.
Protestna šetnja je organizovana isključivo da pokažemo da smo kao firma u globalu izuzetno potcenjena i ignorisana od Vlade Srbije koja se kao prepotentni vlasnik ponaša kao feudalac.

Skupština Jat Tehnike već godinu dana ima veoma važna druga posla. Predsednik skupštine Jat Tehnike Aleksandar Antić, uz dužno poštovanje, ima još desetak funkcija u našoj cenjenoj državi.
To mu daje za pravo da za nas nikad nema vremena. Meni kao čoveku koji predstavlja 1/4 zaposlenih u Jat Tehnici nikako nije jasno da predsednik skupštine upravo godinu dana nema mogućnosti zbog prezauzetosti da primi, porazgovara sa predstavnicima naroda, bolje rečeno zaposlenih u Jat Tehnici.

Danas smo pokazali dobru volju za svaku vrstu kontakta između Vlade Srbije i nas.
Mi privređujemo i ne zavisimo o budžetu Vlade Srbije. Vlada je ta koja uzima veliki deo prihoda iz Jat Tehnike. Upravo zato je dužna da omogući da se domognemo prava i pravde koje godinama zaslužujemo, a nikako da se domognemo.

Moj lični stav govori da imam normalnu, civilizacijsku komunikaciju sa menadžmentom Jat Tehnike. Razumem da ne smeju da dignu glas protiv poslodavca, jer su ih oni (Vlada Srbije) na to mesto postavili.
To je njihovo pravo, da prihvate takav način posla – poslušnika po svaku cenu.

Ja, Predrag Momčilović, danas odlučno dižem glas protiv kolebljivih, neodlučnih, poslušnih članova, koji se nisu odazvali protestnom mitingu koji je danas održan.
Pitam naše članove, koji sebi daju za pravo da budu posmatrači, što im niko ne brani, da li misle da će zahtev za povećanje cene rada uraditi neko drugi umesto njih?
Namerno stavljam fotografije ljudi koji su danas bili na protestnoj šetnji i pitam sve članove SSZJT-a da li će neko završiti posao umesto njih?
Ja nemam neprijateljstvo prema menadžmentu, čak naprotiv, imam jako dobru saradnju i razumevanje.

U našem sindikatu postoji polarizacija u kojoj su mnogi članovi upravo članovi da bi štitili vlastite interese. Zbog toga trenutno ne žele da ulaze u bilo koju vrstu sindikalnog protesta.
Solidarnost sa ljudima koji su oštećeni je njima strano, u kojoj nemaju nikakva osećanja.
Kao predsednik SSZJT-a tražim od njih da kažu da nemaju hrabrosti i volje da pomognu kolegama koje nisu u njihovoj situaciji.
U dogledno vreme biće prepoznati, proglašeni nepoželjni u udruživanju gde brinemo o zajedničkom dobru.
Nama u sindikatu ne trebaju kolebljivci. Prepoznajte sami sebe!!!!
Sutra u 12 svi u protestnu šetnju!!

                                                                                                                           S poštovanjem,
predsednik SSZJT-a
Predrag Momčilović

05.04.2013.

OBAVEŠTENJE SVIM ČLANOVIMA SSZJT-a

Danas, 05.04.2013. godine u 14:00 završeni su izbori SSZJT-a za članove Nadzornog odbora sindikata. Prema nezvaničnim izvorima (jer zvanične objavljuje komisija za izbor Nadzornog odbora sindikata) izabrani su: Dautović Milan, Stojanović Zoran i Čavić Aleksandar. Glasalo je 156 članova sindikata od 268 ponuđenih na listi. Više informacija nakon zvaničnog zapisnika komisije za izbor Nadzornog odbora SSZJT-a.

S poštovanjem,
predsednik SSZJT-a
Predrag Momčilović

03.04.2013.

OBAVEŠTENJE SVIM ČLANOVIMA SSZJT-a

U toku su izbori za članove Nadzornog odbora SSZJT-a. Danas je glasala 1/3 članstva. Mnogi članovi su na bolovanju i godišnjem odmoru. Odaziv članstva je odličan tako da pretpostavljam da će izbori uspeti u prvom krugu. Izbori se završavaju u petak, 05.04.2013. godine u 14:00.

S poštovanjem,
predsednik SSZJT-a
Predrag Momčilović

29.03.2013.

OBAVEŠTENJE SVIM ČLANOVIMA SSZJT-a

Sledeće nedelje treba da se održe izbori za Nadzorni odbor našeg sindikata, koji treba da sadrži 3 člana. Danas je zaključena lista od 5 predloženih kandidata.
Treba da se izaberu 3 člana Nadzornog Odbora od predloženih kandidata.

Pozivaju se svi članovi sindikata da glasaju za svoje izabrane kandidate.
Glasanje će se održati u prostoriji sindikata, u baraci I, soba 13, od 03.04.2013. godine do 05.04.2013. godine, od 10:00 do 14:00 časova. Da bi izbori protekli u redu i po Zakonu, pobrinuće se izborna komisija, u sastavu:

Stanić Ružica – Predsednik
Stanojević Dejan – Član
Nada Urošević Marković – Član
Mihajlović Dušan – Član

Kandidati za Nadzorni odbor SSZJT-a biće objavljeni u ponedeljak 01.04.2013. godine na svim javnim oglasnim mestima u JAT-Tehnici.
Lista kandidata je završena i ovim putem je na sajtu javno objavljujemo:

KANDIDATI ZA NADZORNI ODBOR SSZJT-a:

1. Stojanović Zoran – Kontrola prijemni magacin
2. Dautović Milan – Rukovaoc magacina potrošnog materijala
3. Čavić Aleksandar – Enterijer održavanje
4. Vagić Nenad – Tehnička priprema T-moto
5. Mihajlović Svetlana – Operativna priprema bazno održavanje

Pozivamo sve članove da glasaju po svojoj savesti za predložene kandidate da bi sindikat mogao da funkcioniše po pravilima i Zakonu o radu.

NAPOMENA:
Biraju se 3 člana Nadzornog odbora od predloženih 5 kandidata.

S poštovanjem,
predsednik SSZJT-a
Predrag Momčilović

04.03.2013.

OBAVEŠTENJE SVIM ČLANOVIMA SSZJT-a

Dana 01.03.2013. godine održan je važan sastanak Izvršnog odbora SSZJT-a na kome su donešene odluke:

Odluka br. 1.

U sindikatu već određeno vreme ne funkcioniše Nadzorni odbor sindikata. Razlog je izlazak iz sindikata Kokir Rajka iz njemu samo poznatih razloga. Rajko Kokir je vršio funkciju Predsednika Nadzornog odbora sindikata. Prema pravilima Sindikata SSZJT-a i instrukcija iz Gradskog samostalnog sindikata saobraćaja i veza, trebalo bi da izaberemo novi Nadzorni odbor od 3 člana i Predsednika nadzornog odbora.

Izbori će biti raspisani u roku od mesec dana i trajaće 3 dana zbog rada u smenama mnogih članova Sindikata SSZJT-a. Na izborima se biraju 3 člana Nadzornog odbora od više kandidata koje će predložiti organizacione celine. Više detalja će se objaviti neposredno pre oglašavanja datuma izbora.

Odluka br. 2.

Izvršni odbor SSZJT-a je doneo odluku da se svim ženskim članovima Sindikata, povodom međunarodnog praznika žena – 8. MART – u znak pažnje i poštovanja, isplati po 2000,00 dinara. Pripadnice ženskog pola u našem sindikatu mogu da podignu “znak pažnje” u četvrtak 07.03.2013. i petak 08.03.2013. godine u prostoriji sindikata SSZJT-a, baraka I soba 13. od 10 do 15 časova.

17.02.2013.

U ponedeljak, 18.02.2013. godine u 12 časova, održaće se sastanak Izvršnog odbora SSZJT-a.

21.01.2013.

Pozivamo članove sindikata i kolege Jat Tehnike da u prostorijama SSZJT-a potpišu peticiju Inicijativa za Status RODITELJ NEGOVATELJ porodica OSI, za pomoć roditeljima obolele dece.
Celokupan tekst peticije, kako bi postalo jasno koliko će ovo značiti svoj teško oboleloj deci i njihovim porodicama, možete pogledati na web adresi: http://www.pravda.rs/2012/12/04/peticija-za-pomoc-roditeljima-obolele-dece/?lng=lat

16.01.2013.

U četvrtak 17.januara u 9 časova održaće se sastanak svih sindikata i predstavnika inženjera sa direktorom Jat Tehnike. Tema je biznis plan i aktuelna dešavanja. Sastanak Izvršnog odbora SSZJT-a se zakazuje za sutra u podne.